فهرست مطالب

نشریه سیاست دفاعی
پیاپی 121 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امید آسیابان*، مهرشاد غفاری زاده صفحات 11-26
    هدف اصلی این پژوهش دستیابی به نوعی چارچوب نظری و تحلیلی برای تبیین تحولات منطقه غرب آسیا است. پرسشی که در این پژوهش مطرح می شود این است که چرا بازدارندگی ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا فاقد کارایی لازم در برابر چالش گری جمهوری اسلامی ایران است؟ روش این پژوهش مبتنی بر دو گام است؛ در گام اول مدلی تحلیلی- نظری برای تهاجمات منطقه خاکستری ارایه می شود. در گام دوم با استفاده از داده های تجربی و رویداد ها، چالش گری جمهوری اسلامی ایران و میزان کارایی بازدارندگی ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا مورد ارزیابی و تحلیل قرار می گیرد. مطابق فرضیه این پژوهش تحولات ایجاد شده در سیستم بین الملل پس از حوادث فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و حملات یازدهم سپتامبر سال 2001 میلادی منجر به تحول در ساختارهای ژیوپولیتیکی و امنیتی منطقه غرب آسیا شده است. مداخلات ایالات متحده آمریکا در این منطقه بر پیچیدگی های ساختار منطقه افزوده است و در نهایت منجر به شکل گیری منطقه خاکستری شده است. در نتیجه جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا بازدارندگی ایالات متحده آمریکا را به چالش کشیده است.
    کلیدواژگان: چالش گری جمهوری اسلامی ایران، منطقه خاکستری، بازدارندگی آمریکا، غرب آسیا، تهاجم مداوم
  • اصغر شاکری* صفحات 27-56
    سوریه یکی از کشورهای مهم و اثرگذار در معادلات منطقه ای بین قدرت های غرب آسیا و حتی معادلات بین المللی بوده که از جایگاه ویژه ای به لحاظ سیاسی، اجتماعی و مذهبی در منطقه شامات برخوردار است. بدون شک بخشی زیادی از تقابل ها و اشتراکات ایران و ترکیه در سوریه در دهه گذشته، منبعث از اندیشه سیاسی حاکم بر دو کشور بوده که می توان به راحتی نمودهای مشخصی از روبرو شدن اندیشه شیعی ایرانی و سکولار ترکیه را در این کشور مشاهده نمود. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهند که نفوذ و تاثیرگذاری محوری در معادلات سوریه و نقش مستقیم در بقا یا عدم بقای دولت مرکزی این کشور و حفظ تمامیت ارضی خود از طریق «مسیله کردها»به عنوان اشتراکات اندیشه های سیاسی سکولار ترکی و شیعی ایرانی در بحران سوریه و حمایت از گروه های تاثیرگذار در بحران سوریه از جمله گروه های اخوان المسلمین و علویان سوریه منبعث از اندیشه سیاسی ترکی و شیعی ، تفاوت در نوع نگاه اندیشه ای به بحران ها و انقلاب های کشورهای عربی ، تفاوت در نوع نگاه و حمایت از گروه های مقاومت اسلامی در سطح منطقه، تفاوت در نوع نگاه اندیشه ای به الگوی حکمرانی در منطقه و تفاوت در سیاست ها و راهبردهای پیاده سازی اندیشه های سیاسی به عنوان مهمترین تضادهای اندیشه های سیاسی سکولار ترکی و شیعی ایرانی در بحران سوریه مطرح بوده است.
    کلیدواژگان: ترکیه، ایران، بحران سوریه، اندیشه سیاسی سکولار ترکی، اندیشه سیاسی شیعی ایرانی
  • حیدر منصوری*، محمدتقی رکنی لموکی صفحات 57-82

    در دهه اخیر سوریه به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه غرب آسیا و نیز خط مقدم جبهه مقاومت، دچار بحران شدید و جنگ داخلی گسترده گردید و این بحران به سرعت ابعاد منطقه ای و جهانی پیدا کرد. گروه تروریستی داعش، با دست آویز قرار دادن، مسایل داخلی سوریه همچون مسایل اقتصادی، نقش اساسی در شکل گیری این بحران ایفا کرد. اگر چه گروه تروریستی داعش از نظر سرزمینی، دیگر وجود خارجی ندارد، اما تفکر تکفیری - تروریستی آنان مانند آتش زیر خاکستر، همچنان کشور سوریه و نیز جبهه مقاومت را تهدید می کند. این مقاله با هدف پاسخ به پرسش «عوامل اقتصادی موثر بر بحران آفرینی داعش در کشور سوریه چیست؟» تالیف شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد افزون بر چالش های هویتی، مذهبی و نیز مداخله قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای مخالف جبهه مقاومت، چالش اقتصادی همچون سیاست های اقتصادی ناکارامد، تبعیض های اقتصادی ناشی از عوامل قومی، مذهبی و سیاسی و غیره نیز از عوامل موثر بر شکل گیری بحران در سوریه و جذب برخی از گروه ها به معارضین بوده است. روش گردآوری داده ها در این پژوهش کتابخانه ای و مصاحبه و روش تحلیل داده ها توصیفی - تحلیلی است

    کلیدواژگان: سوریه، بحران، داعش، عوامل اقتصادی، تکفیر
  • محسن شفیعی سیف آبادی* صفحات 83-123
    هدف اصلی مقاله حاضر بررسی چگونگی بازتولید قدرت طالبان در افغانستان بر مبنای تیوری کاتاستروف «رنه تام» و نظریه چارچوب «اسنو» و «بنفورد» و همچنین ارایه راهکارهای دفاع از مرزهای شرق ایران است. در همین راستا سوالی که مطرح می شود عبارت است از اینکه «طالبان چگونه و با کاربست چه چارچوب هایی توانست در مدت زمان اندک بر بخش وسیعی از جغرافیای افغانستان مسلط شود؟ و راهکارهای حفاظت از مرزهای شرقی کشور در شرایط کنونی چیست؟». نتایج حاصل از تحقیق که با روش توصیفی-تحلیلی و همچنین با تلفیق نظریه «چارچوب» و «کاتاستروف» و طراحی مدل مفهومی جدید بدست آمده، نشان دهنده این است که نیروهای طالبان بر مبنای چارچوب تشخیصی توانستند پیش فهم ها وذهنیت خود را به بخش قابل توجهی از اجتماع افغانستان قابل پذیرش نمایند.براساس چارچوب پیش آگاهی، طالبان راه حل اصلی را در تشکیل حکومت و مفصلبندی ابعاد اجتماعی، فرهنگی،اقتصادی و سیاسی شهروندان در شریعت اسلامی مورد تفسیر خود دانسته و بر مبنای چارچوب انگیزشی در شرایط فعلی برخلاف گذشته، با وقایعی چون خروج نیروهای ناتو و بخصوص آمریکا، کمک های نظامی-اقتصادی کشورهایی چون پاکستان و توسل به وعده های جذاب هم انگیزه و توان تسلط کامل را باز یافته و هم کاربرد مذاکره را در کنار یورش مسلحانه لازم می داند.مجموعه این عامل فرصت لازمت جهت تشکیل مجدد دولت طالبان را فراهم ساخته است.دراین شرایط مهمترین راهکارهای حافظتی ایران در پاسداری از مرزهای شرقی عبارتند از:تقویت نیروهای مرزهای شرقی، صبر استراتژیک و پرهیز از کنش نظامی، بالابردن اشرافیت اطلاعاتی و تلاش در متقاعد کردن طالبان در حفظ آرامش و انعطاف لازم.
    کلیدواژگان: طالبان، افغانستان، ایران، کاتاستروف، چارچوب
  • محمد مهربان هلان، علیرضا صفایی مهر*، محمد پور خوش سعادت صفحات 125-147
    خلیج فارس به دلیل برخورداری از موقعیت ژیوپلیتیک و ژیواکونومیک دارای اهمیت استراتژیکی است که، موجب شده بازیگران فرا منطقه ای در این سیستم، حضور فعال داشته باشند ونظم منطقه، تحت تاثیر سیاست این بازیگران قرارگیرد. در سال های اخیر نیز، با ظهور نشانه های افول نقش امریکا در منطقه پس ازیک دوره مداخله نظامی و حضور مستقیم، رژیم صهیونیستی در تلاش است تا حضور موثرتری در این منطقه ایفانماید. ازسوی دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز به منظور تضمین امنیت خود، در راستای جبران خلا امنیتی در حال ظهور، به سوی افزایش روابط با رژیم صهیونیستی گام برداشته اند که نهایتا اقدامات متقابل رژیم صهیونیستی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس منجر به عادی سازی روابط میان این رژیم با امارات و بحرین گردید. عادی سازی روابط و حضور رژیم صهیونیستی در منطقه موجبات ایجاد تغییرات در ترتیبات امنیتی خلیج فارس را فراهم آورده است. در همین راستا سوال اصلی پژوهش حاضر این است که عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین چگونه بر ترتیبات امنیتی خلیج فارس اثرگذار بوده است؟پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی، با بهره گیری از منابع کتابخانه ای درصدد پاسخ به پرسش فوق است. نتایج حاصل پژوهش حاضر، بیانگر آن است که در دوره پس از عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی با کشورهای امارات و بحرین، ترتیبات امنیتی خلیج فارس تحت تاثیر حضور این رژیم در مسیر دگرگونی قرارگرفته و از حیث برخورداری از نوع نظم امنیتی، در وضعیت در حال گذار قراردارد. این گذار در قالب تغییر الگوهای دوستی-دشمنی میان ایران، شورای همکاری و رژیم صهیونیستی و تغییر قطبش با همگرایی دو قطب شورای همکاری خلیج فارس و رژیم صهیونیستی و واگرایی ایران و شورای همکاری خلیج فارس صورت پذیرفته است.
    کلیدواژگان: مجموعه امنیتی منطقه ای، خلیج فارس، رژیم صهیونیستی، عادی سازی روابط، الگوی امنیتی در حال گذار
  • زنیره نصری، فرزاد رستمی*، قدرت احمدیان صفحات 149-175

    با توجه به اینکه در جهان معاصر، گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین راهبرد ها در برنامه ریزی برای توسعه کشورها محسوب می گردد؛ شناسایی عوامل تاثیرگذار در جهت توسعه گردشگری بسیار حایز اهمیت بوده است. با توجه به اهمیت دیگر شاخص ها و مولفه های تاثیرگذار در زمینه جذب و توسعه گردشگری، تمرکز پژوهش حاضر بر احساس امنیت و بسترهای تحقق و تقویت آن در شهرستان پاوه است. بنابراین، این مقاله بر اساس روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و روش پیمایشی و ابزار مصاحبه(نیمه ساختار یافته و هدفمند) که جامعه آماری آن 30 نفر از نخبگان و متخصصین شهرپاوه بود، به دنبال این سوال است که بستر ها و زمینه های تحقق احساس امنیت اجتماعی منتهی به توسعه گردشگری در منطقه مرزی پاوه چگونه حاصل می گردد؟ در مقام پاسخ به این سوال این فرضیه مطرح می شود که تاکید و تقویت زمینه ها و بسترها و سرمایه های فرهنگی چون برگزاری آیین ها مراسمات بومی- محلی، آداب و رسوم، موسیقی و فولکلور، زبان و گویش،تمدن کهن منطقه و بازگویی تاریخ شفاهی آن، باورهای مردمی، اشاعه قصه های عامیانه، جشن ها (جشن نوروز، جشن انار)سرمایه های نمادین، سنت های هنری و نمایشی، علوم و فنون، فرهنگ غنی و مسالمت آمیز منطقه و باز های بومی محلی، همراه با خروج های اثرگذار خود بستر اجتماعی امنیت سازی جهت تقویت و تحقق احساس امنیت منتهی به توسعه گردشگری در شهرستان پاوه محسوب می شد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، توسعه گردشگری، مناطق مرزی، اورامانات، پاوه
  • رحیم پیری، قاسم ترابی*، علیرضا رضایی صفحات 177-206

    ترکیب جامعه رژیم صهیونیستی درمقایسه با سایر جوامع ،غیرطبیعی ، ناهمگون، تراریخت و از جمعیتی مهاجر تشکیل شده است که از مناطق و کشورهای مختلف درسرزمین های اشغالی گرد هم آمده اندو علی رغم گذشت هفت دهه از عمر این رژیم،هنوز در مرحله ملت سازی با چالش های هویتی و اجتماعی متعددی مواجه می باشد. از این رو ،هدف اصلی پژوهش بررسی وتبیین آثارو پیامد آن ها بر امنیت رژیم صهیونیستی است. مقاله حاضر برآن است با کاربست روش توصیفی- تحلیلی و در چارچوب مکتب کپنهاک،به این سیوال اصلی پاسخ دهد که چالش های اجتماعی و هویتی اساسی فراروی امنیت رژیم صهیونیستی کدامند و چه تاثیری بر امنیت آن دارند؟ یافته های پژوهش نشا ن می دهدکه کاهش مهاجرت یهودیان به داخل سرزمین های اشغالی،مهاجرت معکوس ،کاهش جمعیت یهودیان ،رشدوگسترش ارزش های آمریکایی در درون جامعه ی صهیونیست هاو هم چنین متراکم وفعال شدن شکاف های اجتماعی از چالش های اساسی تاثیرگذاربر امنیت جامعه گانی رژیم صهیونیستی می باشند.

    کلیدواژگان: امنیت جامعه گانی، چالش ها، مکتب کپنهاک، رژیم صهیونیستی
  • سیروس حاجی زاده*، محمدجواد نجفی صفحات 207-244

    در چارچوب دانش «مطالعات بین الملل» همه پدیده های سیاسی متغیرند. به عبارتی جهان سیاست بین الملل معجونی از متغیرها است. در این روند مطالعه صعود همه جانبه چین در نظام بین المللی به عنوان قدرت نوظهور، موضوعی راهبردی است. معماری سیاسی و نوع نگاه مقامات فعلی چین از مناسبات نظام بین الملل بسیار متفاوت از رهبران پیشین این کشور است. رهبران چین جدید تلاش دارند به دور از هیاهوی نمایش قدرت، برنامه و عملکرد خود را برای هژمونی در صحنه بین المللی و به دور از رویارویی با آمریکا به منصه ظهور برسانند. بی تردید چین در بازطراحی و هدایت نظام جهانی آینده نقشی فعال و تعیین کننده خواهد داشت.

    یافته ها

    برتری چین در نظام جهانی آینده مبتنی بر مولفه های قدرت؛ هژمونی نظام تک قطبی به رهبری آمریکا را با تنگناهای استراتژیک مواجه خواهد ساخت.

    هدف

    بررسی زمینه های نقش آفرینی چین در نظام جهانی آینده و پیامدهای آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران.

    نتیجه

    محدودیت ها و تهدیدات راهبردی آمریکا برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران کم شدت یا بی تاثیر خواهد شد و موجبات توسعه قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان را نیز فراهم می کند. گردآوری داده ها: اسنادی-کتابخانه ای، روش تحلیل اطلاعات: کیفی

    کلیدواژگان: چین، نقش آفرینی، نظام جهانی آینده، ایران، امنیت ملی
|
  • Omid Asiaban *, Mehrshad Ghfarizadeh Pages 11-26
    The main purpose of this study is to achieve a kind of theoretical and analytical framework to explain the developments in the Middle East. The question that arises in this study is why the US deterrence in the Middle East is not effective enough to meet the challenge of the Islamic Republic of Iran? The method of this research is based on two steps; In the first step, an analytical-theoretical model is presented for the invasions of the gray zone. In the second step, using empirical data and events, the challenge of the Islamic Republic of Iran and the deterrent efficiency of the United States in the Middle East are evaluated and analyzed. According to this research hypothesis, the changes in the international system after the events of the collapse of the Soviet Union and the attacks of September 11, 2001 have led to changes in the geopolitical and security structures of the Middle East. US intervention in the region has added to the complexity of the region's structure and ultimately led to the formation of a gray zone. As a result, the Islamic Republic of Iran in the Middle East has challenged the deterrence of the United States.
    Keywords: Challenge of the Islamic Republic of Iran, Gray Zone, US Deterrence, Middle East, Persistent Aggression
  • Asghar Shakeri * Pages 27-56
    Syria is one of the most important and influential countries in the regional equations between the powers of West Asia and even in the international equations, which has a special place politically, socially and religiously in the Shamat region. Undoubtedly, a large part of the confrontations and commonalities between Iran and Turkey in Syria in the last decade, originated from the political thought of the two countries, which can be easily seen in the face of specific confrontations between the Iranian Shiite and secular Turkish thought in this country. . The findings of the present study show that the central influence in the Syrian equations and the direct role in the survival or non-survival of the central government and maintaining its territorial integrity through the "Kurdish issue" as commonalities of Turkish and Shiite secular political ideas. Iranians in the Syrian crisis and support for influential groups in the Syrian crisis, including the Muslim Brotherhood and the Syrian Alawite groups stemming from Turkish and Shiite political thought, differences in the way of thinking about the crises and revolutions of Arab countries, Differences in the type of view and support of Islamic resistance groups in the region, differences in the type of view of the idea of ​​governance in the region and differences in policies and strategies for implementing political ideas as the most important contradictions of secular political ideas Turkish and Iranian Shiites have been involved in the Syrian crisis.
    Keywords: Turkey, Iran, Syria crisis, Turkish secular political thought, Iranian Shiite political thought
  • Heydar Mansouri *, MohammadTaghi Rokni Pages 57-82

    In the last decade, Syria, as one of the important countries in the West Asian region as well as the front line of the Resistance Front, has experienced a severe crisis and widespread civil war, and this crisis has quickly acquired regional and global dimensions. The ISIS terrorist group played a key role in shaping the Syrian crisis, as well as economic issues, by hanging on to it. Although the ISIS terrorist group no longer exists externally, their takfiri-terrorist thinking, like fire under ashes, continues to threaten Syria and the Resistance Front. This article aims to answer the question "What are the economic factors affecting the crisis of ISIL in Syria?" Compiled. The findings of this study show that in addition to identity and religious challenges as well as the intervention of regional and supra-regional powers opposed to the Resistance Front, economic challenges such as inefficient economic policies, economic discrimination due to ethnic, religious and political factors, etc. Factors influencing the formation of the crisis in Syria and the attraction of some groups to the opposition. The method of data collection in this research is library and interview and the method of data analysis is descriptive-analytical.

    Keywords: Syria, Crisis, ISIS, economic factors, takfir
  • Mohsen Shafiee * Pages 83-123
    The main purpose of this article is to study how the Taliban's power in Afghanistan is reproduced based on the René Tom catastrophic theory and the Snow and Benfour framework theory, as well as to provide solutions for defending Iran's eastern borders. In this regard, the question that arises is "How and by what frameworks did the Taliban manage to gain control of a large part of Afghanistan in a short period of time?" "And what are the solutions to protect the country's eastern borders in the current situation " ?The results of the study, show that Based on the forecasting framework, the Taliban interpreted the main solution in forming the government and articulating the social, cultural, economic and political dimensions of the citizens in Islamic law, and based on the motivational framework in the current situation, unlike in the past, with events such as NATO withdrawal. And the United States, in particular, sees the military-economic aid of countries like Pakistan and the recourse to attractive promises both to regain the impetus and power of complete domination and to necessitate the use of negotiation alongside armed aggression. This set of factors has provided the necessary opportunity to re-form the Taliban government. Under these circumstances, Iran's most important security measures in protecting the eastern borders are: strengthening the eastern border forces, strategic patience and avoiding military action, raising the intelligence aristocracy and trying to persuade the Taliban to maintain the necessary calm and flexibility.
    Keywords: Taliban, Afghanistan, Iran, catastrophe, Catastrophe theory
  • Mohammad Mehraban, Alireza Safaeimehr *, Mohammad Poor Khoshsaadat Pages 125-147
    The Persian Gulf is strategically important,, which has caused supra-regional actors to be active intervening in this system throughout history, and regional order to be influenced by these actors' policies.Due to the decline of the US role in the regionthe Zionist regime has attempted to play a more effective role in the region. The GCC on the other hand, have taken steps to strengthen ties with the Zionist regime in order to assure their security in the wake of the US pullout, attempting to align their security interests with those of Western countries.The normalization and the presence of the Zionist regime in the region have resulted in changes in the security arrangements in the Persian Gulf, and the main question of this study is how the normalization of Zionist regime relations with the UAE and Bahrain has influenced the transition of security arrangements in the Persian Gulf? The study investigates the above issue using a descriptive-analytical method and library resources. The findings of this study indicate that, following the normalization of relations between the Zionist regime and the countries of the UAE and Bahrain, the security arrangements of the Persian Gulf have been influenced and It is in a state of transition. This transformation has taken the form of shifting friendship-enmity patterns between Iran, the GCC, and the Zionist regime, as well as shifting its polarity with the convergence of the two poles of the GCC and the Zionist regime and the divergence of Iran and the GCC.
    Keywords: Regional Security Complex, Persian Gulf, Zionist regime, Normalization of Relations, Security Model in Transition
  • Zanire Nasri, Farzad Rostami *, Ghodrat Ahmadian Pages 149-175

    Considering that in the contemporary world, tourism is considered as one of the most important strategies in planning for the development of countries; Identifying the influential factors in the development of tourism has been very important. Considering the importance of other indicators and influential components in the field of tourism attraction and development, the focus of the present study is based on security and the contexts for its realization and strengthening in Paveh city.Therefore, this article, based on descriptive-analytical research method, survey method and interview tools (semi-structured and purposeful) whose statistical population was 30 elites and experts in Shahr-e-Paveh, seeks the question that the contexts and contexts of feeling How to achieve social security leading to the development of tourism in the Paveh border region? In response to this question, the hypothesis is raised that the emphasis and strengthening of cultural contexts and contexts such as holding rituals, local ceremonies, customs, music and folklore, language and dialect, ancient civilization of the region and retelling its oral history, Folk beliefs, dissemination of folk tales, celebrations (Nowruz celebration, pomegranate celebration), symbolic investments, artistic and theatrical traditions, science and technology, rich and peaceful culture of the region and local indigenous games, along with effective social media outlets Security building to strengthen and realize the sense of security leading to the development of tourism in the city of Paveh was considered.

    Keywords: feeling of security, Tourism development, border areas, Oramanat, Paveh
  • Rahim Piri, Ghasem Toraby *, Alireza Rezaei Pages 177-206

    The composition of Isreael society is abnormal, heterogeneous and transformed relative to other societies,and is composed of immigrant population who have come together from different regions and countries in the occupied territories.Despite the seven decades since it’s inception,this regime still faces many social challenges in the nation- making process.Therefore,The main purpose of this research is to explain their effectsand consequences for the security of the Zionist regime.This current paper is based on the descriptive- analytical method and within the framework of the Copenhagen school, and tries to answer this fundamental question that what are the basic social and identity challenges of the security of Zionist regime and what impact do they have on the security? Findings of the research showed that Reducing the migration of Jews to the occupied territories,inverse immigratio,Declining Jewish population,The growth of American values within the Zionist community ,Also the condensed and activation of social divisions are among the fundamental challenges affecting the social security of the Zionist regime.

    Keywords: community security, Challenges, Copenhagen School, Zionist regime
  • Syrus Hajizade *, Mohammadjavad Najafi Pages 207-244

    In the framework of the knowledge of "international studies" all political phenomena are variable. In other words, the world of international politics is a mixture of variables. In this process, the study of China's all-encompassing rise in the international system as an emerging power is a strategic issue. The political architecture and views of current Chinese officials on international relations are very different from those of previous Chinese leaders. The leaders of the new China are trying to bring their hegemony to the forefront of hegemony on the international stage and away from confrontation with the United States, away from the hustle and bustle of showcasing power. Undoubtedly, China will play an active and decisive role in redesigning and guiding the future world order.

    Results

    China's superiority in the future world system based on components of power; The hegemony of the US-led monopoly system will face strategic bottlenecks.

    Objective

    To study the context of China's role-playing in the future world system and its consequences on the national security of the Islamic Republic of Iran.

    Conclusion

    US strategic constraints and threats to the national security of the Islamic Republic of Iran will be severe or ineffective, and will also allow the Islamic Republic of Iran to develop its power and influence in the region and the world. Data collection: documentary-library, information analysis method qualitative.

    Keywords: China, Mapping, The Future World Order, Iran, National Security